Κρουασάν σοκολάτας

Συστατικά:

Υλικά για 8 μερίδες: 

200γρ. Kölln® Oat Granola με σοκολάτα και μπισκότο

20γρ. φρέσκια μαγιά

60γρ. ζάχαρη

200ml πλήρες γάλα

400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125γρ. μαλακό βούτυρο

 ½ κ.σ. αλάτι

 

Για διακόσμηση:

50γρ. κουβερτούρα

Προετοιμασία:

Τοποθετήστε την γκρανόλα βρώμης Kölln σε μία τσάντα κατάψυξης και θρυμματίστε με έναν πλάστη. Διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε χλιαρό γάλα και ζυμώστε με τα υπόλοιπα συστατικά για να σχηματίσετε μια ζύμη. Αφήστε τη να φουσκώσει για μία ώρα σε ζεστό μέρος.

Απλώστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο κύκλο περίπου 30εκ. σε διάμετρο και στη συνέχεια κόψτε  σε 8 τρίγωνα με ένα μαχαίρι. Διπλώστε τα τρίγωνα από την εξωτερική πλευρά προς το κέντρο και διαμορφώστε τα σε κρουασάν. Τοποθετήστε τα κρουασάν σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο.

Διακοσμήστε με λιωμένη κουβερτούρα μετά το ψήσιμο.

Tip:

Τα κρουασάν είναι ιδιαίτερα νόστιμα όταν είναι φρέσκα.

Προτεινόμενες Συνταγές:

Σοκολατένια ταρτάκια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαλακά μπισκότα με γλάσο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σοκολατένια Muffins με κρέμα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ