Κέικ με δαμάσκηνο και σαντιγί

Συστατικά:

8 αυγά, 300g μαλακό βούτυρο, 150g ζάχαρης, 400g αλεύρι σίτου, 100g Νιφάδες Βρώμης KollnR, 1 . κ.σ. μπέικιν πάου-

ντερ, 120ml νερό, 200 g αμύγδαλα φιλέ, 2 κ.γ. κανέλα, 450 g μαρμελάδα δαμάσκηνου, 400 g κρέμα γάλακτος.

Προετοιμασία:

Για τη βάση, ξεχωρίστε τα αυγά. Χτυπήστε τον κρόκο με το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου αφρίσει.

Σε άλλο σκεύος ανακατέψτε το αλεύρι, τις Νιφάδες Βρώμης Kölln και το μπέικιν πάουντερ. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα αυγών-βουτύρου-ζάχαρης. Προσθέστε το νερό και ανακατέψτε. Απλώστε ομοιόμορφα σε μια φόρμα ψησίματος μεγέθους 25x30 επενδεδυμένη με χαρτί ψησίματος.

Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να ασπρίσουν και προσθέστε 170 g αμύγδαλα και την κανέλα. Ανακατέψτε απαλά.

Απλώστε το μείγμα επάνω από το μείγμα της βάσης και ψήστε στον φούρνο για 20 λεπτά.

Μέγιστη/Ελάχιστη θερμοκρασία: 175 °C.

Φούρνος με αέρα: 150 °C.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει και επαλείψτε με 350 g μαρμελάδα δαμάσκηνου. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει και απλώστε πάνω από το δαμάσκηνο. Διακοσμήστε με το υπόλοιπο δαμάσκηνο και τα αμύγδαλα. Τοποθετήστε στο ψυγείο. Σερβίρεται δροσερό.

Χρόνος εκτέλεσης: περίπου 40 λεπτά (χωρίς τον χρόνο αναμονής).

Προτεινόμενες Συνταγές:

Κρέμα με βρώμη (Porridge) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ