Η ιστορία της Kölln

H παράδοση του οικου Kölln στην επεξεργασία βρώμης ξεκινά από το έτος 1820, όταν ο προ-προ-παππούς Peter Kölln ξεκίνησε να επεξεργάζεται τα πρώτα δημητριακά βρώμης με μύλο που κινούσαν άλογα.

Σήμερα μετά από 6 γενιές παραμένουμε μια οικογενειακή βιομηχανία με 350 εργαζόμενους και αποκλειστική ασχολία την επεξεργασία και παράγωγη προϊόντων με βάση τη βρώμη. Τα άλογα έχουν αντικατασταθεί από ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια επεξεργασίας βρώμης της Ευρώπης, με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Η εξειδίκευση και η σταθερή κορυφαία ποιότητα, μας έχουν χαρίσει την πρώτη θέση σε καταναλώσεις στη Γερμάνια.

Έδρα μας είναι το Elmshorn (κοντά στο Αμβούργο, στη Βόρεια Γερμανία). Για τα προϊόντα βρώμης Kölln® χρησιμοποιούμε άριστης ποιότητας πρώτη υλη κυρίως από τη Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες.

Επεξεργασία της βρώμης

Η μοναδική διαδικασία επεξεργασίας αποτελείται από 33 βήματα ξεκινώντας από το φυσικό δημητριακό. Αφαιρούμε προσεκτικά μόνο τον φλοιό του κάθε σπόρου βρώμης ώστε να κρατηθούν ανέπαφα το φύτρο και το πίτουρο βρώμης με σκοπό να εξασφαλίσουμε το πιο θρεπτικό και νόστιμο πλιγούρι. Μέσω της διαδικασίας αυτής διατηρούνται όλα τα θρεπτικά συστατικά της βρώμης.

Κάθε σπόρος ελέγχεται ηλεκτρονικά ώστε να διασφαλίζονται τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Το βασικό μας προϊόν είναι η βρώμη στην απλή μορφή της.

Ακόμα παράγουμε προϊόντα με βάση τις νιφάδες βρώμης και τα παράγωγα της, όπως Traditional Muesli, Crunchy Muesli (Granola), Oat Crispies καθώς και μπάρες βρώμης, γάλα βρώμης, μπισκότα βρώμης κ.ά.

Εκτός της γερμανικής αγοράς τα προϊόντα μας διανέμονται και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Στην Ελληνική αγορά την αποκλειστική διάθεση και διανομή έχει η KAFEA TERRA AEBE .