Τηγανίτες με μούσλι, μήλο και κανέλα

Συστατικά:

Υλικά για περίπου 2 μερίδες:

 
¾ φλ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του

½ φλ. μούσλι με βρώμη ολικής, ξηρούς καρπούς και μέλι

1 αβγό

¾ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά

2 μήλα, ξεφλουδισμένα και σε μικρά κομμάτια

2 κ.γ. ζάχαρη

¼ φλ. νερό

μια πρέζα κανέλα

φυτικό έλαιο, για λάδωμα

μέλι, για γαρνίρισμα

Προετοιμασία:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μούσλι με βρώμη ολικής, ξηρούς καρπούς και μέλι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα και το αβγό και χτυπάμε με αναδευτήρα.

Ρίχνουμε το στερεό μίγμα αλευριού-μούσλι στο υγρό μίγμα  και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα μήλα και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν λίγο.

Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε ½  ζύμης τη φορά στο τηγάνι.

Απλώνουμε το μείγμα μας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες, για 1 λεπτό.

Γυρνάμε από την άλλη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει. 

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

Γαρνίρουμε τα κομμάτια μήλου, περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε της τηγανίτες μας ζεστές.

Created by: Dimitris Skarmoutsos

www.dimitrisskarmoutsos.gr

Προτεινόμενες Συνταγές:

Πουτίγκα ροδάκινο με μούσλι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέικ με μούσλι και λεμόνι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό με τραγανή κρούστα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cheesecake με βάση βρώμης και ανθότυρο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ