Πουτίγκα ροδάκινο με μούσλι

Συστατικά:

Υλικά για περίπου 8 τεμάχια:

 

1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ καστανή ζάχαρη

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 φλ βούτυρο, σε κύβους

Για τη γέμιση:

840γρ ροδάκινο, σε φέτες

3/4 φλ ζάχαρη

1/4 φλ κορν φλάουρ

Για την επικάλυψη:

1 φλ μούσλι με βρώμη ολικής, ξηρούς καρπούς και μέλι

1/3 φλ καστανή ζάχαρη

1/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 κ.σ. βούτυρο, σε κύβους

παγωτό βανίλια

Προετοιμασία:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και με ένα πιρούνι πατάμε μέχρι να σχηματιστεί χοντροτριμμένη ζύμη.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο  πυρίμαχο σκεύος 2lt.

Ψήνουμε στους 175C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Στο μεταξύ, στραγγίζουμε τα ροδάκινα και κρατάμε το χυμό τους σε ένα κατσαρολάκι.

Ρίχνουμε ¾ φλ. ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Φέρνουμε σε βράση και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ροδάκινα και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τη χοντροτριμμένη ζύμη με το μείγμα ροδάκινου.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε μούσλι με βρώμη ολικής, ξηρούς καρπούς και μέλι, 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη, ¼ φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το βούτυρο και με ένα πιρούνι πατάμε μέχρι να πάρουμε μια χοντροτριμμένη ζύμη.

Πασπαλίζουμε με αυτήν τα ροδάκινα.

Ψήνουμε στους 175C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε με συνοδεία παγωτού βανίλια.

 

ΧΡΟΝΟΣ:  50 min

Created by: Dimitris Skarmoutsos

www.dimitrisskarmoutsos.gr

Προτεινόμενες Συνταγές:

Τηγανίτες με μούσλι, μήλο και κανέλα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέικ με μούσλι και λεμόνι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γλυκό με τραγανή κρούστα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cheesecake με βάση βρώμης και ανθότυρο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ