Μάφινς με βρώμη – cranberry, πορτοκάλι και φιστίκια Αιγίνης

Συστατικά:

170γρ φλ αλεύρι ολικής

100 γρ φλ μούσλι με βρώμη ολικής και cranberry

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι

2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο

1 φλ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

1/2 φλ καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 μέτρια ώριμη μπανάνα, λιωμένη (1 1/2 φλ)

1 μεγάλο αβγό

1/2 φλ cranberries

1/2 φλ ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, τεμαχισμένα

1 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

1/4 φλ φρέσκος χυμός πορτοκάλι

βούτυρο για άλειμμα

 

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, το μούσλι με βρώμη ολικής και cranberries, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε γυρνώντας το κατσαρολάκι, για 90 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του και να ροδίσει.

Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την μπανάνα και το αβγό.

Προσθέτουμε το μείγμα γιαούρτι στο μείγμα αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα cranberries, τα φιστίκια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για μάφινς, που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει.

Ψήνουμε για 22 λεπτά στους 190C, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν στις θήκες.

Βγάζουμε από τις θήκες, μεταφέρουμε τα μάφινς σε μία σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

 

Created by: Dimitris Skarmoutsos

www.dimitrisskarmoutsos.gr

Προτεινόμενες Συνταγές:

Γαλατόπιτα με μαστίχα και μούσλι με βρώμη & cranberry ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρολάκια Πρωινού ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπάρες βρώμης με σοκολάτα και cranberry ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ