Scones με μούσλι

Συστατικά:

Yλικά για 20 κομμάτια :

400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κ. γ. μπεϊκιν πάουντερ,
1 κ. γ. αλάτι,
40 γρ ζάχαρη,
100 γρ βούτυρο,
300 ml 
ξινόγαλα,
400 γρ μούσλι Kölln με φρούτα


Για το πασπάλισμα:

30 ml ξινόγαλα,
100 γρ μούσλι Kölln με φρούτα

Προετοιμασία:

Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπεϊκιν πάουντερ, το αλάτι και την ζάχαρη σε ένα μπολ.
Προσθέστε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τρίψτε το με τα δάχτυλά σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά.
Έπειτα προσθέστε το μούσλι και το ξινόγαλα και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή και λεία ζύμη.
Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε την ζύμη σε 3 εκατοστά πάχος.
Κόψτε με ένα στρογγυλό κουπάτ (Ø 6εκατοστά).
Τοποθετήστε τα τα scones σε ένα αντικολλητικό ταψί, αλείψτε τα με τα 30 ml ξινόγαλα και πασπαλίστε με το μούσλι Kölln.

 

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: περίπου 20 λεπτά
Ψήσιμo σε αντιστάσεις: 200 °C
Ψήσιμο στον αέρα: 180 °C

 

 

Θρεπτικά συστατικά ανά κομμάτι : 875 kj, 208 kcal, 6 γρ λίπος, 32 γρ υδατάνθρακες,
3 γρ φυτικές ίνες, 5 γρ πρωτεΐνη

 

Προτεινόμενες Συνταγές:

Μπισκότα με σταφίδες και μούσλι βρώμη - αποξηραμένα φρούτα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κεκάκια με μούσλι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπάρες με μούσλι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ